Waarom spelen we toneel

By

okt 19, 2016 Nieuws Comments are off

Om toneel te gaan spelen moet je eigenlijk wel een “tik van de molen” gehad hebben. Wie gaat er nou in ’s hemelsnaam naast een volledige baan of studie of een druk bestaan en soms weinig tijd ook nog eens toneelspelen!

Wij dus en de reden daarvan is: ‘’het is zo leuk”. Je krijgt een rol toegewezen, waarvan men denkt dat die bij jou past. Dan sla je het boekje open en denk je bij jezelf: “nee hè hoe krijg ik die tekst nu weer in mijn hoofd”. We hebben maar 6 maanden voor tekst en spel. Maar als je dan eenmaal bezig bent gaat het vanzelf, en dan, na die paar maanden blokken is het zover;

“DE UITVOERING”.

De stress waarom doe ik dit? Ik weet mijn tekst niet meer! Kijk eens hoe vol de zaal zit?De zenuwen gieren door je keel, en dan hoor je van de regisseur jongens nog een half uur dan beginnen we. Nog snel even iets doornemen! Nog 5 minuten ik kan niet meer terug? Ik MOET.
En dan, als je het publiek hoort reageren en lachen dan denk je: “tof”!!!
De avond is dan zo voorbij, je hebt het publiek weer een leuke avond bezorgd. En dan ook het applaus en de bloemen.

KIJK DAAR DOEN WE HET VOOR!