Boerenbont en rode lampjes

Korte inhoud

Dolly en Betty, twee vriendinnen die op een voor de meeste mensen niet alledaagse manier hun geld verdien, wonen en werken bij elkaar in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan echter niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren.
Als Henderik Buitendijk, een “zeer” naïeve boerenjongen, die voor zijn verloofde en haar bemoeizuchtige moeder op de vlucht is, de kamer huurt, ontmoeten ze iemand die naar stadse begrippen wel erg naïef is. Na veel vragen sturen de beide dames Henderik met een kluitje in het riet. Wanneer er dan klanten komen die Henderik ontmoeten, worden de gesprekken wel erg verwarrend. Je gaat je echt afvragen of het anno 2006 nog mogelijk is dat iemand zo vreselijk naïef is.
Als veertien (14) dagen later de zeer bemoeizuchtige schoonmoeder van Henderik achter diens verblijfplaats is gekomen ook nog ten tonele verschijnt wordt de verwarring compleet.
Als Wim en Kees, “klanten” van respectievelijk Betty en Dolly, deze mensen van het platteland ontmoeten denken zij beiden in een andere wereld te zijn terecht gekomen. Op het eind zal ook nog blijken dat “klant” Kees, hoewel hij uit de grote stad komt, met deze verwarring niet helemaal klaarkomt.
Het leven in de grote stad zorgt ervoor dat Klaartje en Henderik wat meer van deze tijd worden.
Wordt eind goed echt alles goed, u zult het wel zien.

Rolverdeling

Dolly: Danielle Ostendorf
Betty: Lianne Schrader
Henderik Buitendijk: Robin van Buren
Moeder Watergang: Jos van Buren
Klaartje Watergang: Tessa van ’t Schip
Wim: Bennie Reindsen
Kees: Ronald Hiemstra

Regie: Jan van Buren
Decor: Allen
Grime: Giny Guliker
Kleding: Patricia Leijgraaf
Souffleur: Onno Dijkema
Inspiciënt: Bart Munnik
De bar is gemaakt door: Jan Schrader
Lay-out Programmaboekje: Ingrid Blankensteijn

RECENTE STUKKEN