Antoinette

By

feb 20, 2017 Nieuws Comments are off

Ik ben Petra Braakman. Ik doe pas sinds 2015 aan toneel, maar vind het echt ontzettend leuk om te doen. Eigenlijk vind ik het zelfs jammer dat ik niet eerder al met toneelspelen begonnen ben.

In het laatste toneelstuk speelde ik de rol van Antoinette, de vrouw van de dominee, die deed alsof ze erg begaan was met twee zusters wier broer, die nogal van alcoholische versnaperingen en “grapjes” houdt, weer bij hen in was getrokken. In werkelijkheid wou ze de zusters alleen maar uit de weg ruimen om er zelf beter van te worden. Deze rol was erg leuk om te doen, vooral omdat het personage erg ver afstaat van wie ik zelf ben.

Ik ben toneel gaan spelen, omdat ik na een voorstelling van Onder Ons aangestoken was door het enthousiasme van de spelers. Het eerste stuk heb ik gesouffleerd, om te proeven van alles wat er bij komt kijken om een voorstelling rond te krijgen. In het stuk daarna heb ik zelf een rol gehad, en toen was ik definitief aangestoken met het acteervirus.

In het dagelijks leven merk ik dat ik, nu ik toneel speel, het minder lastig vind om voor een groep mensen te spreken en om in de belangstelling te staan. Het spelen op toneel geeft mij veel voldoening en ik kan er echt mijn creativiteit in kwijt. Of ik ooit zal regisseren weet ik niet. Het lijkt mij ook heel uitdagend, maar ik denk dat ik daar nu nog te weinig ervaring op het toneel voor heb.

In de toekomst hoop ik dat ik nog vele leuke rollen mag spelen en dan vooral rollen die over de top zijn en ver afstaan van mijn eigen persoonlijkheid.